www.gezelligsamenuit.nl

You are here

Dansen

Gezellige dansworkshops, Gezelligsamendansen.nl

Gezellige Afrikaanse dans workshop
Afrikaanse dans vloeit uit de onuitputtelijke bron van het dagelijkse leven in alle facetten. Het is expressief, dynamisch, met een volledige betrokkenheid van lichaam en geest.
Afrikaanse dans is een perfecte manier om even de sleur van alledag te doorbreken. Op een zeer aangename manier worden alle spieren van het lichaam aan het werk gezet. Afrikaanse dans maakt je vrolijk en geeft je hernieuwde energie.

Daarnaast is het ook mogelijk om deze workshop te combineren met Percussie. Zeer geschikt voor Bedrijfsuitjes en Familie-uitjes.


Buikdansen
Buikdansen is niet alleen goed voor je lichaam, maar ook voor je zelfbeeld. Vooral vrouwen hebben vaak moeite met hun lijf, vinden zichzelf te dik en zijn ontevreden over zichzelf. Bij het buikdansen mag je er zijn zoals je bent; oud, jong, klein, groot, dik of dun. Je komt er lekkerder door in je vel te zitten, leert nieuwe mogelijkheden van je lichaam kennen, ze te benutten en ervan te genieten.
Deze gezellige workshop is inclusief locatie, bruikleen rinkel sjaaltjes, munt thee, Turkse hapjes!


Salsa/Merengue
De naam Salsa betekent saus en die vertaling geeft al aan dat het een mengeling is van verschillende dansvormen. In tegenstelling tot wat de meeste mensen denken, is deze dans niet ontstaan in de Caribische landen. In New York ligt de oorsprong van de salsa zoals we die nu kennen. Voornamelijk de Puertoricanen wilden er in Amerika een meer opzwepende dans van maken: zo is de SALSA geboren.
Deze gezellige workshop is inclusief locatie, hawai ketting en een welkomst drankje! 


Percussie
Wij leren u de beginselen van de West-Afrikaanse percussie. U leert welke klanken u uit de djembe kunt toveren, en welke klanken uit de andere instrumenten die onlosmakelijk met dit instrument verbonden zijn.
Aan het eind van deze workshop hebt u zich het ritme dermate eigen gemaakt, dat het gezamenlijk en als geheel ensemble, gespeeld kan worden.


Calypso
Calypso wordt in het hele Caribische gebied gedanst. Het hoort bij de carnaval. Veel uitbundige dynamische bewegingen waarbij de mannen elkaar graag overtreffen in de mooiste en grootste sprongen. De dames schudden flink met schouders en laten hun heupen ritmisch meewiegen, maar ook zij kunnen een sprongetje wagen.


Reggae
Reggae muziek en dans vinden hun  oorsprong in de slavenopstanden die vanaf 1655 op Jamaica en in andere Caribische en Zuid-Amerikaanse gebieden (waaronder Haiti en Suriname) plaatsvonden. Door de eeuwen heen is die ondergrondse beweging van gevluchte slaven actief gebleven. Het is een politieke en religieuze beweging  die in de jaren dertig tot de rastabeweging uitgroeide. Rastafari’s vertegenwoordigen een spirituele beweging, die door middel van onder andere reggaemuziek uitgedragen wordt. (veelal is de muziek van Bob Marley bekend). De bewegingen zijn laag gesprongen, naar de aarde gericht.


Merengue
De Merengue is een populaire paardans in de Dominicaanse Republiek, Haiti, Suriname en de Nederlandse Antillen. De ritme’s van de dans zijn sterk beïnvloed door de muziek van de Afrikaanse slaven. De Merengue heeft een sensuele en volks karakter en hoort thuis op het ´balpopulair”. Er kan in paren gedanst worden maar ook individueel; mannen en vrouwen dansen op uitdagende manieren om elkaar heen.


De Argentijnse Tango
De Argentijnse Tango; de dans is intens, het samenzijn sensueel en de muziek een genot. Maak kennis met de gepassioneerde docenten, Karin en Arthur. Een workshop Argentijnse Tango is een mooie afwisseling tijdens een trainingsdag of een inspirerende aanvulling op een leiderschapsprogramma, een prettige onderbreking op uw familiefeest of een grappig intermezzo tijdens een bedrijfsuitje. Eveneens voor een vrijgezellendag is het uitermate geschikt.


Workshop Salsa/Merengue
De basis Merengue wordt op een leuke didactische manier aangeleerd zodat het voor iedereen toegankelijk is. Eerst Individueel en dan samen. Je leert samen diverse verschillende draaien/combinaties. Daarna gaan we over naar het Salsa ritme, waar men verschillende basispassen leert, leuke shines, en evt. verschillende draaien.
De workshop duurt ongeveer 1 uur, maar kan uiteraard aangepast worden naar uw wens. De workshop wordt afgesloten met een spetterende demonstratie van de Salsa (door de docenten en/of de “jarige/bruid”). Gezelligheid en plezier staat voorop! Geschikt voor Alle soorten feesten en partijen. (Ook voor de mensen die al bekend zijn met Salsa hebben wij workshops voor gevorderden (graag dit vermelden bij boeking).


Latina dance carrousel
Dit is een combinatie workshop van Salsa/Merengue , Axe Bahia (braziliaanse stranddansen) en evt. StreetSalsa. Dit doe je individueel. Het is een dynamische, leuke workshop. Je leert een leuke dans op swingende Braziliaanse muziek. Veel plezier, lekker bewegen en je hebt er Geen Partner voor nodig!

Ideaal voor Vrijgezellenfeesten, Bedrijfsuitjes, privefeesten en ook voor Kinderpartijtjes. Ook een spetterende demonstratie kan gegeven worden (op aanvraag).


Zumba
Een leuke workshop, waarbij o.a. de volgende dansen aan bod komen: Salsa, Merengue, Reggaeton, Cumbia, Samba, en / of Cha-cha-cha / Bachata. De workshops worden gegeven door gecertificeerde docenten (zie Zumba.com) en hebben jarenlange ervaring op het gebied van Caribische/Braziliaanse dansen.. We beginnen altijd met een warmingup, zodat alles lekker los zit.


StreetSalsa:
Dit is een combinatie les van Salsa passen en Streetdance. In 1 uur wordt er een leuke choreografie aangeleerd. Wij gebruiken zowel Top40/R&B muziek als Caribische muziek. Je hebt hier Geen partner voor nodig. Het is met name geschikt voor vrijgezellenfeesten, kinderpartijtjes/Scholen en Evenementen. Een demonstratie van StreetSalsa moet men van te voren reserveren.

Aarzel niet en reserveer snel! Voor meer informatie kunt u ons aanvraagformulier invullen of bellen

Gezelligsamenuit.nl T: 06-87193217 E: info@gezelligsamenuit.nl W: www.gezelligsamenuit.nl 

Link1 | Link2 | Link3

Copyright © gezelligsamenuit.nl 2011. All Rights Reserved.